Thuishulp i.s.m. vzw IN-Z

Thuishulp in samenwerking met vzw IN-Z ( www.in-z.be )

Deze dienstverlening, die wordt aangeboden in samenwerking met de vzw IN-Z, heeft als doel de zelfredzaamheid van de gebruiker in de thuisomgeving te ondersteunen door de huishoudelijke taken te verlichten. Het is een buurtdienst die hulpverlening op maat wil bieden in het natuurlijk milieu van de hulpvrager.

Het project van IN-Z speelt in op een duidelijke vraag in de thuiszorg. Vzw IN-Z biedt, in relatie tot andere thuisdiensten, aanvullende dienstverlening op verschillende terreinen en eveneens op momenten buiten de klassieke kantooruren (24-urenpermanentie).

Het is de betrachting via dit project zoveel mogleijk op maat tegemoet te komen aan de nood van de gebruiker; dit houdt in dat bij elke aanvraag onderzocht wordt welke de aanvullende rol van IN-Z op andere reeds bestaande dienstverlening kan zijn. Tevens wordt er zoveel mogelijk aan afstemming gedaan tussen hulpvrager en hulpverlener, o.a. op vlak van het moment van de hulp, de woonplaats van de hulpverlener, de verstandhouding tussen beiden, enz....

Doelgroep

De doelgroep wordt bepaald door meerdere factoren:

  • de graad van zorgbehoevendheid, waarbij leeftijd op zich geen criterium is.
  • het niet of onvoldoende door andere reguliere diensten kunnen geholpen worden.
  • het niet of onvoldoende over mantelzorg beschikken.
  • de financiële implicaties voor de hulpvrager.
OCMW Genk, we zijn in beweging
OCMW Genk - We(L)zijn in beweging
Welzijnscampus 11, 3600 Genk
tel. 089/57 32 00, fax 089 57 32 01, info@ocmwgenk.be     Afdrukken Deze pagina afdrukken