Personenalarmering

 

Met een personenalarm in je woning kan je een noodoproep doen. Je beschikt over een drukknop en een alarmtoestel dat op je telefoon is aangesloten. Je draag een klein en licht draadloos zendertje met een halssnoer of clipspel. Met één druk op de knop van het zendertje kom je in verbinding met de alarmcentrale  die onmiddelijk hulp zal sturen.

 

 

foto personenalarmfoto personenalarmtoestel


 

 

 

 

 

Voor wie is dit?

Iedereen die het wenst kan een personenalarm in huis halen. Het is geruststellend voor jezelf, maar ook voor je familie en vrienden. 

Wanneer doe je er beroep op?

Wie minder mobiel is maar toch zo lang mogelijk, op en veilige en comfortabele manier, thuis wil blijven wonen kan veel baat hebben bij de aanschaf van een personen-alarm. Als je wel eens valt of angstig bent alleen, dan stelt het je gerust dat je steeds iemand kan bereiken.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Iedereen kan van deze dienstverlening gebruik maken. Je moet enkel beschikken over een stopcontact en een vaste telefoonlijn. Deze dienstverlening kan je verkrijgen via de mutualiteit of het Wit-Gele Kruis. De prijzen verschillen per aanbieder. Voor Genkenaren betaalt het OCMW een deel van de aansluitingskosten.

Hoe kan je dit aanvragen?

Je kan vrijblijvend alle informatie krijgen door contact op te nemen met het OCMW of langs te gaan in een dienstencentrum.

OCMW Genk, we zijn in beweging
OCMW Genk - We(L)zijn in beweging
Welzijnscampus 11, 3600 Genk
tel. 089/57 32 00, fax 089 57 32 01, info@ocmwgenk.be     Afdrukken Deze pagina afdrukken