17/10 - Werelddag van verzet tegen armoede!

Manifestatie tegen armoede in Genk!
Met muziek, animatie, getuigenissen,...

knoopArmoede…

We kunnen ons er allemaal wel iets bij voorstellen. Of dat denken we toch!
Vaak wordt niet verder gekeken dan de financiële moeilijkheden. Maar armoede is veel meer dan dat! Het heeft een zware impact op het hele leven in al haar facetten, zoals geen degelijke woonst vinden, moeilijk aan werk geraken, gezondheidsproblemen, minder kansen op school,...  ‘Meedraaien’ in de samenleving is voor kwetsbare mensen vaak erg moeilijk.
Armoede kan iedereen overkomen! Stel je maar eens voor dat je je job verliest, dat je partner overlijdt of dat je zwaar ziek wordt. Toch krijgen kwetsbare mensen dikwijls te maken met onbegrip voor hun situatie en moeten zij opboksen tegen allerlei vooroordelen.
Minstens 130 000 Limburgers, waarvan meer dan 13 000 Genkenaren, hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. Bovendien neemt dit aantal toe!

Steeds meer Limburgers ondervinden problemen bij het betalen van hun schulden. 14 % van de kinderen wordt in onze provincie geboren in een kansarm gezin.
Op 17 oktober komen mensen in de hele wereld op tegen armoede en steken zij kwetsbare mensen een hart onder de riem. Hét symbool van de strijd tegen armoede is het witte, geknoopte laken.  Zeg samen met ons ‘nee’ tegen armoede en hang op woensdag 17 oktober een wit geknoopt laken uit je raam!

17 oktober, 16u30-20u, binnenplein stadhuis Genk

Programma:

16u30    Het Regenboogkoor, ‘oude’ en ‘nieuwe’ Genkenaren maken samen kleurrijke muziek
18u    Onze stem tegen armoede, met een speech van de burgemeester en OCMW-voorzitter,       getuigenissen en beleidsaanbevelingen vanuit de Werkgroep 17 oktober en het vierde wereldlied
18u30    Yass Smaali, sfeervolle hedendaagse muziek, covers én eigen nummers

Randanimatie: boom tegen armoede, vertelcaravan ‘Ieders Stem Telt’, volksspelen, kinderanimatie, stand Vincentius Genk-Zutendaal, steltlopers (Yawar, 17-18u)
Frisdrank, koffie, soep en muliculturele hapjes aan democratische prijzen


Iedereen is welkom! Wij hopen jullie massaal te mogen begroeten op  woensdag 17 oktober op het binnenplein van het stadhuis van Genk.

Voor meer info, contacteer Ann Vanhengel, ondersteuner Trefpunt Armoede, ann.vanhengel@rimo.be , tel. 0490 56 50 75.

Neem ook eens een kijkje op www.17oktoberlimburg.be!
affiche 17 oktober