Duurzaam naar Portavida


DSC 0447Portavida neemt allerhande maatregelen om duurzaam woon-werkverkeer te stimuleren. Een aantal acties worden georganiseerd op campusniveau, zodat alle organisaties eraan kunnen deelnemen.

Zo was er in juni 2016 de Testkaravaan, de campagne van de provincie Limburg waarbij de 57 deelnemers gedurende twee weken gratis een duurzaam vervoermiddel - met nadruk op de elektrische fiets - konden testen om hun woon-werkverkeer op een andere manier te beleven. Ook zet Portavida volgend jaar onder meer in op carpoolen, over de organisaties heen.
Bij andere initiatieven bepalen de organisaties zelf welke best passen of het meest effectief zijn in functie van de eigen werkorganisatie en mobiliteitsknelpunten. Waar sommige kiezen om tegemoetkomingen voor gebruik van het openbaar vervoer aan te bieden, kopen andere in 2017 elektrische fietsen aan.
Voor initiatieven die tot doel hebben om het aantal autoverplaatsingen bij het woon-werkverkeer te verminderen, ontvangen we subsidies van het Pendelfonds.