Minder Mobielen Centrale en Boodschappendienst

Ben je minder mobiel, en kan je niet altijd een beroep doen op vrienden of familie om je te verplaatsen? Geef dan een seintje aan onze minder mobielen centrale (MMC), we brengen je met een personenwagen naar de gewenste bestemming en pikken je nadien ook weer op.

 

Heb je hulp nodig bij het doen van boodschappen? Of wil je je boodschappen laten afhalen? Ook dat kan!

 

Voor wie?

Voor mensen met een mobiliteitsprobleem. De Minder Mobielen Centrale brengt je naar de dokter, de winkel, de kapper, familie,...

 

Voorwaarden

Je kan geen beroep doen op het openbaar vervoer, op familie, vrienden of buren en je netto-inkomen is kleiner dan tweemaal het leefloon (voor ritten naar medisch noodzakelijke behandelingen mag het netto-inkomen ten hoogste gelijk zijn aan driemaal het leefloon).

 

Je betaalt een lidgeld van 7,45 euro per jaar en 0,27 euro per gereden kilometer (prijzen onder voorbehoud).

 

Hoe aanvragen?

Neem contact op met een maatschappelijk werker van een van onze dienstencentra. Zij komt bij je langs om na te gaan of je aan de voorwaarden voldoet en legt je uit hoe je een rit dient aan te vragen, wat er in het reglement staat,...

 

Een rit aanvragen doe je minstens twee dagen vooraf; Dat kan enkel op werkdagen tussen 9u en 12u en tussen 13u30 en 17u in dienstencentrum Ter Hooie en op het telefoonnummer 089 57 34 81.