31 mei 2018 - Werelddag zonder tabak

2018 05 tabakstopStoppen met roken met de hulp van een tabakoloog? Straf plan! Want een tabakoloog is een echte rookstopspecialist. Hij weet hoe moeilijk het is om te stoppen met roken. Hij gaat na wat roken voor jou betekent, bereidt je goed voor en begeleidt je tijdens het stoppen. Met de hulp van een tabakoloog vergroot je dus de kans om voor altijd te stoppen met roken!

 

Hoe verslaafd ben jij aan aan je sigaret?

Wil je weten hoe verslaafd jij bent aan sigaretten? Neem even de tijd en doe deze online test.

Stoppen met roken... en volhouden...

Stoppen met roken is één ding, het blijven volhouden niet meer te roken is nog iets anders. Het is belangrijk dat je gemotiveerd blijft. Wat helpt is te focussen op de voordelen die je ervaart van het niet-roken, en trots op jezelf te zijn omdat je nog steeds niet rookt. Zo blijf je gemotiveerd om ook in lastige situaties niet naar een sigaret te grijpen. Uiteindelijk zal het je geen moeite meer kosten om niet te roken. En gelukkig maar, want niemand heeft een aangeboren behoefte om te roken!

Op de website www.tabakstop.be vind je allerlei getuigenissen en tips om gemotiveerd te blijven. Neem zeker eens een kijkje!

Terugbetalingssysteem sedert 1/1/2017

Wie wil stoppen met roken en daarvoor hulp zoekt bij een tabakoloog betaalt enkel nog een deel van de kosten zelf. De Vlaamse Overheid betaalt de rest rechtstreeks aan de tabakoloog. Hoeveel je moet betalen, hangt af van je situatie (leeftijd, verhoogde tegemoetkoming), soort begeleiding (individueel, in groep) en de duur van de begeleiding.
Iedereen heeft jaarlijks recht op een tussenkomst voor max. 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep. Het systeem werkt met punten (48 punten in totaal). Bij elke begeleiding gaan er punten af.
meer info: wat krijg je terugbetaald als je stopt met roken?

Meer info?

Tabakstop geeft je gratis advies over de eerste stappen die je zelf kan zetten. Bel het gratis nummer 0800 111 00 of neem een kijkje op www.tabakstop.be.

LOGO LIMBURG rgb