18 oktober 2018 - Dag tegen kanker

Op 18 oktober dragen de stads- en OCMW-medewerkers van het balieplein een geel lintje uit solidariteit met kankerpatiënten. Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Het lintje toont dat mensen die met de ziekte kampen er niet alleen voor staan.

HET GELE LINTJE VERBINDT JE
in de strijd tegen kanker.


Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 110 nieuwe patiënten per dag. Bijna 5 per uur. Mannen. Vrouwen. Kinderen. Meer dan 200.000 mensen leven met en na kanker. Onthutsende cijfers waar je stil van wordt. Het betekent dat vroeg of laat iedereen met kanker te maken krijgt. Rechtstreeks of onrechtstreeks. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker. Dit doen we met de steun van meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties. Op die dag roepen we iedereen op om alle mensen met kanker en hun naasten te tonen dat ze er niét alleen voor staan. Dat we meeleven. Dat hun strijd tegen deze ziekte ook de onze is. Op de Dag tegen Kanker worden tal van hartverwarmende activiteiten op touw gezet voor kankerpatiënten en hun naasten. Ze worden verwend met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een workshop kleur- en stijladvies, een relaxatiemassage,…

Toon je betrokkenheid. Kom op 18 oktober langs in een van de deelnemende organisaties en speld het gele lintje op als symbool van solidariteit.

 

Op www.dagtegenkanker.be vind je alle informatie over de Dag tegen Kanker en de deelnemende ziekenhuizen en zorgorganisaties.

 

Je ontdekt er ook hoe je op een andere manier je hart kan tonen.

 

www.dagtegenkanker.be

 

 gele lintjelogo 1