Welkom bij de dienstencentra

De Genkse dienstencentra willen de zelfstandigheid van de Genkse senioren en andere buurtbewoners in hun thuisomgeving bevorderen.

 

Dit doen we via ontmoeting, activiteiten en dienstverlening. Het aanbod wordt mee ondersteund en uitgebouwd door een grote groep vrijwilligers.

 

De dienstencentra informeren je graag over het volledige aanbod aan hulp, voorzieningen en activiteiten voor senioren in Genk. Deze info kan zowel thuis worden gegeven via het bezoekteam, maar ook in de dienstencentra zelf.

Neem een kijkje bij "onze verschillende dienstencentra" voor een centrum in je buurt.

 

"Actief ouder worden..."

Niets moet, alles kan

Ontmoeting staat centraal in de dienstencentra. Ze willen je zowel geestelijk als lichamelijk in topvorm houden. Je kan er terecht voor gezelligheid, vriendschap, een luisterend oor...

Maar ook voor...

 

1001 ontspanningsmomenten

Je kan het zo gek niet bedenken: bridge, muziek en dans, brunch, ontbijt, sport, spel, wandelingen, enz. Bij deze activiteiten staat ontmoeting en gezelligheid centraal.

 

Men is nooit te oude om te leren

De dienstencentra in Genk hebben een uitgebreid vormingsaanbod zoals taallessen, creatieve lessen (schilderen, breien,...) maar ook computerlessen en kooklessen.

 

In een wereld van verandering weet men nooit teveel!

Maandelijks wordt er in ieder dienstencentrum een informatiemoment georganiseerd over actuele thema's en dienstverlening. Er wordt rekening gehouden met je wensen.

 

Dienstverlening

Je wil zo lang mogelijk in je eigen thuisomgeving blijven wonen, ondanks de moeilijkheden die er soms zijn door het ouder worden.

Je kan in de dienstencentra terecht met al je vragen en je vindt er info over verschillende dienstverleningen die je daarbij kunnen helpen zoals maaltijden, personenalarmsysteem, pedicure, bloeddrukmeting,...

 

Vrijwilligers zijn geluksbrengers

Vrijwilligersinzet is een sociaal gebeuren. Het zorgt voor verbondenheid met andere mensen. Steeds meer Genkenaren vinden de weg naar Ter Hooie, De Hazelaar, De Schalm, Die Halm en De Steymer.

Ze beamen de dienstencentra 'the place to be' zijn.

Wil jij de Genkse senioren helpen om het beste uit elke dag te halen op je eigen tempo én dicht bij huis?

Neem dan contact op met een van onze dienstencentra!

 

 

Bezoek ook

  • Bowling.jpg
  • Welkom bij de dienstencentra
  • Welkom bij de dienstencentra
  • Welkom bij de dienstencentra
  • Welkom bij de dienstencentra
  • Welkom bij de dienstencentra
  • Welkom bij de dienstencentra
  • Welkom bij de dienstencentra
  • Welkom bij de dienstencentra